Zal ik wel....of toch niet....

DSC07868

Zo vaak was ik in mijn hoofd bezig met eten en dan vooral met zoetigheid.
Bij mijn ontbijt was ik al aan het bedenken wat mijn volgende tussendoortje ging worden. Ik baalde van mijzelf. Ik wilde gezond eten, een paar kilo afvallen en niet constant met eten bezig zijn laat staan er aan toegeven. Maar toch, het lukte niet.
Mijn omgeving zag het probleem niet zo. Je bent slank, dus het valt toch allemaal wel mee? Ja, gelukkig hield ik van sporten en daarmee hield ik alles aardig in balans. Maar tóch, zelf wilde ik graag een paar kilo kwijt en ik voelde mij zo’n loser dat dat niet lukte. Daarnaast wilde ik een gezond lichaam, controle hebben over wat ik at en niet eerdere keer de strijd verliezen van een reep chocola. Ik baalde van mijzelf dat het maar steeds niet lukte.  

Mijn goede voornemen begon meestal op maandag, dan startte ik altijd gezond.
De dinsdag ging meestal ook nog wel goed, maar die woensdag. Dan kwamen de eerste stemmetjes in mijn hoofd om de hoek kijken. Die lekkere stroopwafel op de markt? Neem toch joh, je verdient het! En nu we toch al iets lekkers hebben gegeten, kunnen we net zo goed doorgaan met die reep Tony Chocolony salted caramel die nog in de kast ligt. Na het eten een stukje chocola? Heerlijk! En nee, dat vond ik echt niet verantwoord, maar ik kon het gewoon niet weerstaan.

Het was een terugkerende strijd in mijn hoofd. Ik wilde écht gezond eten en die laatste paar kilo’s afvallen, maar al dat lekkers riep mij al van grote afstand. Regelmatig had ik geen controle over mijn drang naar zoetigheid én moest ik altijd alles in 1 keer opeten. Ik baalde van mijzelf. Op zoveel vlakken had ik genoeg discipline, maar waarom hield al dat lekkers mij zo in hun grip? En toen (na 1001 goede voornemens) kwam die dag, ik was er zó klaar mee. Ik wilde niet meer teleurgesteld zijn in mijzelf en de controle terug over wat ik at, wanneer ik at en wilde mij niet meer laten leiden door de drang naar zoetigheid.

Het moest anders en daarom ben ik aan de slag gegaan op verschillende vlakken. Ik heb mijn voedingspatroon aangepast en ben naast het actief sporten wat ik al deed gaan mediteren. Ik kwam erachter dat mijn hormonen flink uit balans waren en ook daar ben ik mee aan de slag gegaan. Het resultaat?

Ik heb eindelijk de controle over wat en wanneer ik eet en ben daardoor zo onwijs trots op mijzelf. Ik denk niet meer de hele dag door aan zoetigheid en zit zo veel lekkerder in mijn vel. Natuurlijk geniet ik ook af en toe nog van een stukje chocola. Maar het blijft dan wel bij dat ene stukje. Die laatste paar kilo ben ik eindelijk definitief kwijt en ik heb écht een nieuwe lifestyle ontdekt.

Ik heb definitief gedag gezegd tegen al mijn goede voornemens en diëten, zo fijn! Eindelijk de beste versie van mijzelf en daar ben ik trots op!

DSC07291

Wat je moet weten over mij

Een doel hebben en hier 100% voor gaan, ik word daar oprecht blij van!
Wanneer ik mijn doel heb bepaald, maak ik een goede planning (heerlijk om iedere week mijn planner in te vullen) en werk dan doelgericht ergens naar toe.
Door mijn enthousiasme en gedrevenheid krijg ik mijn omgeving ook regelmatig mee en dat maakt mij nog gelukkiger.

Heerlijk om mensen te motiveren en stimuleren, daar word ik oprecht blij van.
Om mijn reis leuk te houden, werk ik graag met beloningen.
Heb ik mijn (tussentijdse) doel bereikt, dan is dat tijd voor een feestje.
Resultaten moeten worden gevierd en dat doe ik persoonlijk het liefste door heerlijk een dagje te gaan shoppen.

Mijn visie

Lekker in je vel zitten is een keuze.
Dit krijg je niet door het hebben van goede voornemens, maar krijg je door in actie te komen.
En nee, dat is niet door te gaan diëten.
Om op de lange termijn resultaten te behalen moet je hele lifestyle kloppen.
Het eten van gezonde voeding is hierbij onwijs belangrijk, maar het gaat echt om het totaal plaatje. Voldoende slaap, sporten en gewoon happy zijn met wie je bent, zijn minstens zo belangrijk.
Om resultaat te behalen is het hebben van de juiste mind-set van essentieel belang, 
want zonder blijft het vaak bij een leuke poging.

Als je mij zou kennen zou je weten dat

  • Doordeweeks mijn wekker om 06:00 uur gaat om vervolgens drie keer per week te gaan sporten óf om ons huis schoon te gaan maken. Bij dit laatste probeer ik rekening te houden met degene die nog slapen 
  • Ik hou van tempo, heb enorme discipline en kan mega goed plannen. 
  • Ik mijn vriend Niels op 14-jarige leeftijd heb ontmoet op de camping in Nunspeet en wij daar nu nog regelmatig komen samen met onze dochter Kyra.
  • Ik mij gelijk weer 18 voel als ik de beats van DJ-Paul uit de speakers hoor knallen. Happy Hardcore, i love it!
  • De bonbons van chocolatier Friandises uit Maastricht mijn favoriet zijn. En omdat Maastricht niet bij mij om de hoek is, laat ik de bonbons een aantal keer per jaar bezorgen, om ze daarna binnen no-time op te eten (voor deze maak ik een uitzondering…haha!).
DSC07256

Wil je kennismaken?

Plan dan een gratis sessie in
Chat openen
1
💬 Stel een vraag
Hi 👋
Kan ik je ergens mee helpen?