Het is al weer november🍂
Nu de herfst in volle gang is, zal je merken dat je lichaam meer behoefte heeft aan warme maaltijden. Zo is het ook in ‘de herfst’ van je cyclus, oftewel in de periode voor je menstruatie.
Ook in deze periode gaat je lichaam beter op iets warms, een lekkere omelet met veel groente bijvoorbeeld is top maar ook een lekker soepje in de middag vind ik zelf altijd heerlijk.
Dit zijn de groenten en fruit van de maand november:
Groenten
Aardappelen | Pompoen | Venkel |
Andijvie | Prei | Witlof |
Bleekselder | Raap | Wittekool |
Bloemkool | Rammenas | Wortelen |
Broccoli | Rode biet | |
Chinese kool | Rode kool | |
Courgette | Savooikool | |
Groene selder | Schorseneren | |
Knolselder | Spruiten | |
Paddenstoelen | Uien | |
Pastinaak | Veldsla |
Fruit
Appels | Peren |
Bananen | Pompelmoes |
Druiven | Sinaasappelen |
Kiwi’s | |
Mandarijnen | |
Mango |
Eet je weleens appelmoes ergens bij? Wist je dat je dit heel makkelijk zelf kunt maken?😀
Ingrediënten:
- 4 grote appels (bijvoorbeeld Elstar of Jonagold), geschild en in stukjes gesneden
- 1/2 kopje water
- 1/2 theelepel kaneel (stabiliseert de bloedsuikerspiegel)
- Een snufje Keltisch zeezout
Instructies:
- Doe de stukjes appel en het water in een middelgrote pan.
- Breng het mengsel aan de kook en zet vervolgens het vuur laag. Laat de appels zachtjes sudderen tot ze helemaal zacht zijn (ongeveer 15-20 minuten).
- Roer er kaneel doorheen en pureer de appels met een vork of stamper tot de gewenste textuur.
- Laat de appelmoes afkoelen en bewaar in een luchtdichte pot in de koelkast.
Ga je het recept uitproberen? Super leuk als je mij tagt op Instagram 🙂
Liefs,
Mariska