4 grootste boosdoeners voor PMS

Afgelopen week had ik een gesprek met een dame met PMS. Ze ervaarde klachten als pijnlijke borsten, een kort lontje en had extreem weinig energie in de periode voor haar menstruate. Ze was al naar de huisarts geweest, maar kwam daar niet verder. Ondertussen was ze behoorlijk gefrustreerd want haar thuissituatie werd er niet beter op. 

Tijdens deze gesprekken zoom ik altijd in op de huidige leefstijl. Wat eet je, hoeveel stress ervaar je, hoe slaap je. Ik zie namelijk juist dat daar vooral de triggers aanwezig zijn voor die hormonale klachten. En ja….als je die triggers eenmaal weet, kun je er ook iets aan doen 😉

In deze blog daarom de 4 grootste triggers van PMS op het gebied van leefstijl:

  • Stress
    Stress is vaak één van de grootste boosdoeners als we kijken naar hormonale klachten en dus ook van PMS. Maarrrr grote kans dat jij nu denkt, ow nee stress heb ik niet hoor….ik ben gewoon lekker druk! Heb ik gelijk of niet?! 😜
    Vraag jezelf dan eens af, kan ik ook even helemaal niets doen? Of wordt ik dan onrustig? Maar ook…..word je de eerste paar dagen van de vakantie wat grieperig? Allemaal tekenen dat je toch te veel aan staat….
  • Verkeerde voeding
    Suiker, alcohol, cafeïne, bewerkte producten het bevorderd je PMS klachten. En daar komen we weer….jouw lichaam is hier niet voor gemaakt en heeft eigenlijk geen idee hoe het dit moet verwerken? Gevolg….weer die stress 😩
    Maar ook, eet jij alles zoveel mogelijk mager, denk aan die magere kwark in de ochtend? Dan mis je de bouwstof van je geslachtshormonen en is het ook weer vragen om hormonale klachten
  • Te weinig slaap
    Je kunt nog zo goed bezig zijn overdag, als je te weinig slaapt (gemiddeld 7/8 uur per nacht) kan je lichaam niet herstellen en kan dit ook weer je PMS klachten verergeren. 
  • Te weinig beweging
    Dat beweging goed voor je lijf is, dan weet je natuurlijk al lang. Maar ook jouw hormonen worden blij van beweging. Te weinig beweging zorgt voor een disbalans tussen de hormonen oestrogeen en progesteron, oftewel de 2 belangrijkste hormonen gedurende je cyclus.

Bekijk eens op basis van bovenstaande 4 punten waar voor jou de grootste aandachtspunten liggen en ga daarmee aan de slag. 

Vind je het fijn als ik met je meedenk? Vraag dan een gratis match call aan. In deze online call vertel ik je waar voor jou de grootste verbeterpunten liggen om van je PMS klachten af te komen. 

De call kun je hier aanvragen
P.s. ik heb wekelijks een beperkt aantal plekjes beschikbaar en daarom VOL = VOL

Chat openen
1
💬 Stel een vraag
Hi 👋
Kan ik je ergens mee helpen?