3 dagen alleen maar sapjes drinken? Dit is mijn ervaring…

Iedere dag weer komen jij en ik in contact met een overvloed aan gifstoffen. Daarnaast krijgen we vaak ook nog eens teveel aan suiker, vet en andere belastende stoffen uit voeding binnen. Wist jij dat er wordt geschat dat wij per persoon per jaar 6 kilo aan gifstoffen binnenkrijgen uit chemicaliën, kleurstoffen, gifstoffen uit de landbouw, antibiotica, conserveringsmiddelen noem het allemaal maar op. Bizar toch?! Gelukkig beschikt ons lichaam over een systeem dat ons lichaam ontgift, hierbij speelt de lever een hele belangrijke rol.

Verloopt het ontgiften niet goed, dan kun je allerlei vage klachten krijgen. Denk hierbij aan hoofdpijn, vermoeidheid, huidklachten, spierpijn en slaapstoornissen. Belangrijk is het dus om goed voor je lever te zorgen, maar hoe doe je dat? Eigenlijk heel simpel en niet heel verrassend denk ik 😉

  • Eet zoveel mogelijk puur en onbewerkt
  • Zorg goed voor jezelf, ontspan regelmatig en luister naar je lichaam. Voel je je een keer iets minder, doe dan ook even rustig aan en ga bijvoorbeeld niet heel intensief sporten.
  • Slaap minimaal 7 uur
  • Zorg voor dagelijkse beweging (lopen, fietsen etc) en train daarnaast 2 tot 3 keer per week
  • Drink voldoende water, 1,5 tot 2 liter per dag
Chat openen
1
💬 Stel een vraag
Hi 👋
Kan ik je ergens mee helpen?