400 calorieĆ«n aan koekjes of aan sla, maakt dat eigenlijk uit?! šŸŖšŸ„—

Je zit niet helemaal lekker in je vel, de vakantie komt eraan en je besluitā€¦dit is het moment. Je wilt een paar kilo afvallen en je besluit om op je voeding te letten. Je gaat aan de slag met zoā€™n handige app die je calorieĆ«n kan bijhouden. Wat je niet eet hoeft er ook niet afā€¦ toch?! Maar is het wel zo simpel?šŸ˜Ž

De hoeveelheid calorieĆ«n die jij eet is je brandstof om de dag door te komen. Denk bijvoorbeeld aan de energie die het kost om je hart te laten kloppen, maar ook aan de energie die nodig is om je voedsel te verteren en ervoor te zorgen dat jij dat rondje kan gaan hardlopen. Wanneer je hier naar kijkt klopt het dat wanneer jij bijvoorbeeld 2500 calorieĆ«n per dag aan energie verbruikt en je eet er 2000 je zult afvallen. Er is dus een calorieĆ«n tekort nodig om af te vallen.

Maar maakt het dan uit of je 400 calorieƫn aan koekjes of 400 calorieƫn aan sla eet?

Strikt genomen nietā€¦.maar voordat je nu een pak koekjes opentrekt šŸ˜‰

Je zult begrijpen dat er in een salade veel meer voedingstoffen zitten als in koekjes. Deze voedingstoffen, zoals vezels en eiwitten, zorgen ervoor dat jij verzadigd raakt. Eet je 400 calorieĆ«n aan koekjes, zul je dus veel sneller weer trek krijgen. Met als gevolgā€¦je gaat meer eten waardoor je in verhouding waarschijnlijk meer aan calorieĆ«n zult binnenkrijgen als bij een salade.

De soort voeding heeft dus invloed op je verzadigingsgevoel en vaak ook indirect op het aantal calorieƫn wat je eet.
Daarnaast heeft het ook invloed op je hormonen. Je hormonen zijn gemaakt van vetten of eiwitten, je zult dus ook deze bouwstoffen moeten eten voor een goede hormoonaanmaak. Doe je dat niet, raken je hormonen uit balans met alle gevolgen van dien. Je zit minder lekker in je vel, je slaapt slechter of je stofwisseling gaat vertragen. En dat is natuurlijk iets wat je juist niet wilt, wanneer je wilt afvallen.

Conclusie: een calorie tekort is nodig om af te vallen, maar net zo belangrijk is het soort aan calorieƫn wat je eet.

Moet je dan nu gaan calorieĆ«n tellen? Nopeā€¦..skip de tussendoortjes, bouw je maaltijden goed op en je zult merken dat je niet zo snel te veel aan calorieĆ«n eet en afvallen eigenlijk vanzelf gaat. Focussen op het aantal calorieĆ«n is dan ook niet nodig en geeft alleen maar onrust en is een hoop gedoe.

Wil je weten hoe je goede maaltijden opbouwt, waardoor je de hele dag door komt zonder trek te hebben, jouw cravings verdwijnen en afvallen een stuk makkelijker wordt? Dit vertel ik je volgende week zondagavond 14 juli om 20:00 uur in mijn gratis online masterclass ‘Reken in drie stappen af met die constante trek in zoetigheid’. 

Heb jij je nog niet aangemeld? Doe dat dan hier en zet die eerste stap die ervoor gaat zorgen dat jij eindelijk controle krijgt over je snaaigedrag zodat je nu wel echt kan gaan voor die blijvende gezonde lifestyle. 
Liefs,
Mariska

Chat openen
1
šŸ’¬ Stel een vraag
Hi šŸ‘‹
Kan ik je ergens mee helpen?