Groente en fruit juli

Jaaaa het is al weer juli!🌞 

En dat betekent zoals je van mij gewend bent, weer een nieuw overzicht van de groente en fruit van de nieuwe maand. En de keuze is reuze zoals ze dat zeggen😉er is weer heel veel groente in het seizoen, maar ook genoeg keuze in heerlijk fruit! 

Leuk weetje! Wist je dat ‘de sperzieboon’ ook wel prinsessenboon wordt genoemd? Strikt genomen is de sperzieboon trouwens helemaal geen groente omdat het zaden bevat en daarom onder de ‘peulvruchtenfamilie’ valt. 

Dit zijn ‘de tops’ van de sperzieboon:
Sperziebonen bevatten uiteraard vitamines en mineralen, maar deze hoeveelheid valt mee. Het heeft vooral een krachtige anti-antioxidanten werking waardoor ze ervoor zorgen dat andere stoffen niet oxideren waardoor je cellen beter worden beschermt. Daarnaast bevatten ze heel veel vezels wat weer goed is voor de darmflora. 

Test dit: 
Een sperzieboon is vers als deze knakt bij het buigen, buigt de boon gewoon mee dan is een groot deel van de gezondheidsvoordelen helaas weg.  

Dit zijn de groenten en fruit van de maand juli:

Groenten

AardappelenKomkommerSnijbonen
AndijvieKoolrabiSpinazie
ArtisjokKropslaSpitskool
AuberginePaddenstoelenTomaten
BleekselderijPaprikaUien
BloemkoolPreiVenkel
BroccoliPrinsessenbonenWarmoes
Chinese koolRadijsWittekool
CourgetteRode bietWortelen
DoperwtjesRode kool
Groene selderSavooikool

Fruit

AardbeienMango
AbrikozenNectarines
AppelenPerziken
BramenRabarber
FrambozenRode bessen
KersenZwarte bessen

Heel benieuwd wat voor lekkers jij weer gaat maken! Heb je een leuk recept met bovenstaande ingrediënten, plaat het op Instagram en tag mij 🙂 vind ik super leuk!

Liefs,
Mariska

Chat openen
1
💬 Stel een vraag
Hi 👋
Kan ik je ergens mee helpen?