Sporten op een nuchtere maag, waar is dat goed voor?

Allereerst wil ik aangeven dat je vooral moet doen, wat voor jou goed voelt. Trek jij het liefste, net als ik, gelijk in de ochtend met een lege maag je sportkleding aan om je flink in het zweet te werken óf ben je een echte avondsporter? Dat je überhaupt sport is al top! Toch zitten er wat voordelen aan het sporten op een nuchtere maag die ik graag met je wil delen 😊

Wanneer jij gaat sporten heeft je lichaam energie nodig. Of jij vooral suiker of vet verbrandt is afhankelijk van je metabolisme. Wanneer jij in de ochtend op een lege maag gaat sporten, is jouw glucosespiegel (lees, hoeveelheid suiker) op zijn laagste niveau, waardoor jouw lichaam eerder overgaat op vetverbranding. Daarnaast draagt het sporten op een lege maag bij aan het stabiliseren van je bloedsuikerspiegel. Dit betekent dat jij overdag minder snel trek krijgt in zoetigheid en daardoor ook minder de behoefte hebt om te snacken.
Heb ik je interesse gewekt? Er is nog meer:

In recent onderzoek is de hoeveelheid aan vetverbranding onderzocht op de volgende manieren:

  • Hoe is de vetverbranding wanneer je twee uur na een maaltijd gaat sporten
  • Hoe is de vetverbranding bij minimaal 7 uur niet eten


Uit de resultaten is gebleken dat je maar liefst 70% meer vet verbrandt bij het sporten op een lege maag (minimaal 7 uur niet eten) in vergelijking tot het sporten twee uur na een maaltijd.
Ik vond dat dus echt een groot verschil en zeker de moeite waard om te gaan doen wanneer je de mogelijkheid hebt om op lege maag te sporten én lekker je vetverbranding wilt boosten.

Persoonlijk sport ik al jaren vroeg ik de ochtend en vind dat dus ideaal om mijn dag te starten. En ja…mijn wekker gaat daardoor wat vroeger maar wat is nou een half uurtje op zo’n nacht? Geloof mij…misschien start je wat slaperig aan je workout maar na dat half uur sta je echt aan en heb je veel meer energie 😊en denk je nu…die is niet wijs? Start dan eens een stevige wandeling op een lege  maag en kijk wat het jou gaat brengen.

Heel benieuwd of je al sport op een lege maag of dat je dit gaat uitproberen.
Super leuk als je dit wilt delen via een DM.

O ‘ja….kun jij nou echt niet zonder ontbijt en eet je het liefste de hele dag door? Moet je er niet aan denken om eerst te sporten en daarna pas te eten? Stuur mij dan even een DM of plan hieronder een gratis sessie in, dan heb ik nog een paar extra tips voor jou!

Chat openen
1
💬 Stel een vraag
Hi 👋
Kan ik je ergens mee helpen?