Dit ga ik nooit meer doen om af te vallen….

Ik denk dat ik een jaar of 20 was, toen ik voor het eerst op dieet ging.
Het was gelijk extreem, het ziekenhuisdieet. Een crash dieet wat zo ver ik mij kan herinneren (het is al even geleden hé) bestond uit sla, eieren en geroosterde boterhammen. Daarna volgde er vele diëten waarvan ik Sonja Bakker denk ik wel het langste heb gedaan. Ik verslond de pakken Optimel, eierkoeken en beschuit met muisjes. Dat mijn bloedsuikerspiegel inmiddels meer leek op de Phyton in de Efteling, had ik geen idee van!
Na al die diëten kan ik wel echt zeggen, het werkt niet! Je gaat voor een bepaalde tijd anders eten, maar zodra je het los laat ga je weer op dezelfde voet verder waardoor je gewoon weer aankomt.
Ik ben daarom geen voorstander van een dieet, maar wél van een gezonde lifestyle. Iets wat bij jou past en je je hele leven kan toepassen. Daar heb je op de lange termijn veel meer aan.

Maar er is meer, want tegen dit zeg ik ook 👋 👋 👋

Cardiotraining
Laat ik voorop stellen dat cardiotraining top is! Maar doe je alleen maar aan cardio om daarmee zoveel mogelijk calorieën te verbranden, dan loop je de voordelen van krachttraining mis. Met cardiotraining verbrand je vooral calorieën tijdens de training, maar met krachttraining gaat deze daarna nog even door. Wanneer jij dus na de training op de bank ploft voor een heerlijke Netflix serie is jouw lichaam nog calorieën aan het verbranden.
Daarnaast creëer je spieren met krachttraining en deze verbranden vet, kortom je verbranding gaat omhoog. Ik focus mij dus niet alleen op cardio, maar doe daarnaast ook krachttraining.  

Focus op de kilo’s die je wilt afvallen
Stel, je wilt 5 kilo afvallen en je hebt je doel bereikt. Wat doe je daarna? Je laat alle strenge regeltjes die je jezelf hebt opgelegd weer vallen en gaat los…je komt weer aan en moet weer opnieuw beginnen.
Ik heb het jaren op deze manier gedaan en schommelde daardoor altijd in gewicht. Super irritant omdat je op deze manier constant met je gewicht bezig bent. Je gaat van een gevoel van trots, naar teleurstelling en weer terug.
Wat is mijn advies? Focus je op je gevoel! Hoe voel je je wanneer je bent afgevallen? Trots, vol zelfvertrouwen, sexy, happy? Dat gevoel moet je doel zijn en dat wil je behouden….dit doel is blijvend!

Om de blog niet te lang te maken, want jij hebt vast ook nog iets anders te doen laat ik het bij deze punten. Maar geloof mij, ik kan nog wel even doorgaan.

Wil jij weten wat je juist wel moet doen of af te kunnen vallen, weer lekker in je vel te kunnen zitten en weer echt trots te zijn? In mijn nieuwe traject ‘Stralend de zomer door’ help ik jou om weer te gaan stralen!
Geen dieet, daar ben ik geen fan van zoals je inmiddels weet 😉 maar wel een gezonde lifestyle.
Ik leer je op een andere manier voedingscombinaties maken, waardoor je niet meer de hele dag door trek hebt in zoetigheid en afvallen een heel stuk makkelijk wordt. Naast voeding gaan we kijken naar jouw mindset, sporten, level van stress…we nemen het hele plaatje mee zodat jij echt een goede switch kunt maken naar een nieuwe lifestyle die voor jou passend is.
En als kers op de taart maak ik ook gebruik van de EMB-bloedtest, hiermee word jou hormoonbalans, vitaminetekorten, voedselintoleranties en nog veel meer inzichtelijk zodat jij ook gericht aan de slag kunt en daardoor sneller je doel behaalt.

Ben jij gemotiveerd om aan de slag te gaan met je gezondheid?
Check dan deze link voor meer info
www.jijenjehormonen.nl/links

Liefs,
MariskaChat openen
1
💬 Stel een vraag
Hi 👋
Kan ik je ergens mee helpen?