Dit is dé manier waarop jij de dag goed kunt starten…

Het is maandagochtend de wekker gaat en je rolt met moeite je bed uit. Het eerste wat er bij jou opkomt is….bleh, waarom heb ik mij afgelopen weekend weer zo laten gaan en alles gegeten wat er los en vast zit. Je voelt je dik, bent teleurgesteld in jezelf en je voelt je een mislukkeling. Je kijkt in de spiegel en het enige wat je ziet is een vrouw die baalt van zichzelf, zichzelf lelijk vindt en het liefste weer onder haar dekens kruipt om er voorlopig niet meer onder vandaan te komen. Deze dag gaat één bak aan ellende worden denk je, je voelt het.

Ok, ik heb het iets extreem geschetst….en hopelijk was dit vandaag niet jouw ochtend 😉
maar wat ik graag met je wil delen is het volgende.

Hoe jij de dag start, is zo bepalend hoe jij je voelt, hoe jij in het leven staat en welke keuzes je maakt. Afgelopen week kreeg ik een mailtje van een dame die het 12-weken traject had afgerond. Ik had haar om feedback over het 12-weken traject gevraagd. Ik kreeg een hele lieve mail terug met heel veel mooie woorden, eentje waar je trots op bent als coach zeg maar. Echter een dag later mailde zij, dat ze het belangrijkste was vergeten. Namelijk:

Jij hebt mij (weer) laten inzien dat het leven er makkelijker en leuker op wordt als je de dag begint met positiviteit en je je zelf daardoor ook weer beter gaat voelen. Dank je wel daarvoor!

En nu denk jij misschien dat wij iets heel specials hebben gedaan? Maar nee…..het was heel simpel. Het zeggen van een paar mooie woorden tegen jezelf….iedere ochtend weer. Stel je even voor:

We gaan weer even terug naar die maandagochtend….je hebt nog steeds weinig zin om op te staan en ook nu heb je niet gezond gegeten. Maar, hoe zou jij je voelen wanneer jij tegen jezelf zegt:
Ik heb zin in de dag, ik voel mij een positieve, mooie, sterke vrouw en ga vandaag gezonde keuzes maken. Klinkt al heel anders toch? Kun je nagaan wat het met jouw gemoedstoestand zal doen.

Belangrijk is wel, zeg wat je wilt en niet wat je niet wilt.
Dus niet…’ik wil geen slechte dingen eten’, maar wel ‘ik ga gezonde keuzes maken’.

Het voelt misschien in het begin een beetje gek om zo tegen jezelf te praten, maar geloof mij….het kan echt een wereld van verschil maken hoe jij de dag start én hoe de rest van de dag verloopt. Alles begint namelijk met jouw mindset! Start jij de dag met een paar mooie woorden, waarin je ook uitspreekt dat je gezonde keuzes gaat maken omdat jij je sterkt, slank en fit wil voelen? Dan zal je overdag ook minder snel naar snacks grijpen of de verkeerde keuzes maken juist omdat je dag anders bent gestart.

Het is een kleine aanpassing met een groot resultaat!
Probeer het consequent iedere dag de aankomende twee weken, dan weet ik zeker….you’ve got this!

Your mind is everything, what you think you become

Laat je het mij weten in een DM of het gewerkt heeft?
Liefs,
Mariska

Chat openen
1
💬 Stel een vraag
Hi 👋
Kan ik je ergens mee helpen?