Dit is waarom een dieet niet werkt en je daardoor juist nog meer de behoefte hebt om te snaaien

Je hebt weer eens teveel gegetenbaalt daar enorm van en gaat vervolgens streng op dieet want die extra kilo’s die wil je er natuurlijk zo snel mogelijk weer vanaf hebben. Herkenbaar?

Het volgen van je dieet gaat de eerste paar dagen vaak wel goed, maar op een gegeven moment wordt de behoefte om juist dat ene wat je niet meer mag toch te eten. Constant ‘ploppen’ die stemmetjes weer op….pak dat stukje chocola, of dat koekje maar…. je bent al zo goed bezig, dat verdien je. En vervolgens ga je weer los….eet je het hele pak koek op, baal je van jezelf en….begin je weer overnieuw met je dieet. Nog steeds herkenbaar 😉?

Hoe komt dat precies, meer willen van iets wat je eigenlijk niet ‘meer mag’?
Die grotere behoefte naar alles wat je niet meer mag wordt veroorzaakt door je  reptielenbrein.
Het reptielenbrein, of de hersenstam, regelt je basisbehoeften en overlevingsinstincten, zoals ademhaling, hartslag en honger. Wanneer je jezelf vertelt dat je bepaalde voedingsmiddelen (zoals die reep 🍫) niet mag eten, interpreteert het reptielenbrein dit als een bedreiging voor jouw overleving. Het brein denkt dat er een schaarste aan voedsel is, waardoor het lichaam in een overlevingsstand gaat.

Wanneer we iets uitsluiten, zoals suiker of koolhydraten, wordt dit voedsel een “verboden vrucht”. Psychologisch gezien worden verboden vruchten juist aantrekkelijker. Dit komt doordat je hersenen gefixeerd raken op wat we niet mogen hebben, wat leidt tot obsessieve gedachten over dat specifieke voedsel. Dit kun je op wilskracht lang volhouden, maar op een gegeven moment wordt de drang toch te groot en ga je ‘voor de bijl’.

Wat kun je wel doen?
In plaats van je te focussen op wat je niet mag eten, is het effectiever om te gaan voor een leefstijl waarbij je ook af en toe geniet van iets ongezonds, oftewel de 80/20 methode. Hierbij eet je 80 van de tijd gezond en geniet je de overige 20% van iets ongezonds.

Wel belangrijk! 
Eet je iets ongezonds……bekijk wat voor cijfer je het geeft. Is iets een 10, geniet er dan van 😊 Is het geen 10, dan is dat het niet waard en laat je het lekker liggen.

Vind jij het lastig om ondanks die 80/20 methode je trek in zoetigheid onder controle te krijgen? Grote kans dat je hormonen uit balans zijn. Want nee, het is niet je wilskracht die ontbreekt waardoor het niet lukt om je snaaigedrag onder controle te krijgen. Jouw hormonen veroorzaken die constante drang naar zoetigheid. Gelukkig is er geen ingewikkeld dieet voor nodig om je hormonen weer in balans te krijgen. Door drie simpele stappen te zetten weet jij precies wat je hiervoor te doen staat.

Benieuwd wat die drie stappen zijn? Dat vertel ik je heel graag in een gratis online masterclass ‘Reken in drie stappen af met die constante trek in zoetigheid’ op maandag 24 juni om 20:00 uur.

Na deze masterclass weet jij:
🍪𝗪𝐞𝐥𝐤𝐞 𝐝𝐫𝐢𝐞 𝐬𝐢𝐦𝐩𝐞𝐥𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐩𝐩𝐞𝐧 𝐣𝐞 𝐭𝐞 𝐳𝐞𝐭𝐭𝐞𝐧 𝐡𝐞𝐛𝐭 𝐨𝐦 𝐛𝐥𝐢𝐣𝐯𝐞𝐧𝐝 𝐚𝐟 𝐭𝐞 𝐫𝐞𝐤𝐞𝐧𝐞𝐧 𝐦𝐞𝐭 𝐝𝐢𝐞 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐞 𝐭𝐫𝐞𝐤 𝐢𝐧 𝐳𝐨𝐞𝐭𝐢𝐠𝐡𝐞𝐢𝐝 zodat je jouw snaaigedag nu wel onder controle krijgt maar nog steeds kan genieten van iets lekkers
🍪𝗪𝐚𝐚𝐫𝐨𝐦 𝐚𝐥 𝐣𝐞 𝐞𝐞𝐫𝐝𝐞𝐫𝐞 𝐩𝐨𝐠𝐢𝐧𝐠𝐞𝐧 𝐨𝐦 𝐦𝐢𝐧𝐝𝐞𝐫 𝐭𝐞 𝐬𝐧𝐨𝐞𝐩𝐞𝐧 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐦𝐢𝐬𝐥𝐮𝐤𝐭….dit zal echt een eye-opener zijn waardoor je na de masterclass alleen nog maar denkt, logisch dat het mij nog niet is gelukt!
🍪𝐏𝐫𝐞𝐜𝐢𝐞𝐬 𝐰𝐚𝐭 𝐞𝐫 𝐯𝐨𝐨𝐫 𝐧𝐨𝐝𝐢𝐠 𝐢𝐬 𝐨𝐦 𝐣𝐨𝐮𝐰 𝐡𝐨𝐫𝐦𝐨𝐧𝐞𝐧 𝐰𝐞𝐞𝐫 𝐢𝐧 𝐛𝐚𝐥𝐚𝐧𝐬 𝐭𝐞 𝐤𝐫𝐢𝐣𝐠𝐞𝐧 zodat je eindelijk niet meer die stemmetjes in je hoofd hoort die roepen om die reep Tony Chocolony. Dit gaat je zoveel meer rust geven!
🍪𝐇𝐨𝐞 𝐣𝐞 𝐣𝐞𝐳𝐞𝐥𝐟 𝐰𝐞𝐞𝐫 𝐟𝐢𝐭 𝐞𝐧 𝐞𝐧𝐞𝐫𝐠𝐢𝐞𝐤 𝐠𝐚𝐚𝐭 𝐯𝐨𝐞𝐥𝐞𝐧, zodat je ook na een lange werkdag nog genoeg energie hebt
🍪𝐌𝐚𝐚𝐫 𝐨𝐨𝐤 𝐡𝐨𝐞 𝐣𝐢𝐣 𝐣𝐞 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐤𝐬 𝐭𝐫𝐨𝐭𝐬 𝐞𝐧 𝐳𝐞𝐥𝐟𝐯𝐞𝐫𝐳𝐞𝐤𝐞𝐫𝐝 voelt omdat je nu wel in die lievelingsjurk past….

Hoe dit ook voor jou mogelijk is, vertel ik je in de masterclass.
Meld je nu aan via deze link

p.s. er komt een replay die je binnen 48 uur kunt terugkijken! 
Mocht je niet kunnen op de 24ste is dat dus geen enkel probleem😃

Chat openen
1
💬 Stel een vraag
Hi 👋
Kan ik je ergens mee helpen?