Hoe het eten van veel suikers kan leiden tot een chronische ziekte

Wist jij dat bijna 60% van de Nederlanders leidt aan een chronische ziekte? In de top 5 van deze ziektes staat kanker, COPD, diabetes en hart-en vaatziekten. Heftig vind ik het en vooral om te bedenken dat een chronische ziekte begint met een laaggradige ontsteking. En deze laaggradige ontsteking? Die veroorzaken wij zelf!

Wanneer bijna 60% van de Nederlanders leidt aan een chronische ziekte, is mijn conclusie….we zijn massaal ontstoken! En dat is zonde en niet nodig!

First things first…..wat is een laaggradige ontsteking?
In eerste instantie is een ontsteking een natuurlijk proces wat ervoor zorgt dat jouw lichaam zichzelf kan genezen of kan beschermen tegen letsel. Wordt deze ontsteking niet ‘uitgezet’ en daardoor chronisch zal dit uiteindelijk leiden tot een chronische ziekte.

In veel gevallen wordt een laaggradige ontsteking veroorzaakt door onze ongezonde ‘Westerse’ leefstijl. Denk hierbij aan:

  • Het eten van suikerrijke producten
  • Ontstoken tandvlees
  • Het eten van bijvoorbeeld gluten of koe zuivel terwijl je een voedselintolerantie hebt
  • Te weinig bewegen
  • Chronische stress
  • Het eten van de verkeerde vetten
  • Voeding waarin het e-nummer E621 is toegevoegd
  • Het eten van bewerkte voeding

Om een laaggradige ontsteking te voorkomen, zouden we meer moeten leven zoals onze voorouders en ver daarvoor 😉 deden. Meer bewegen, minder stress en meer eten zoals de natuur het bedoeld heeft. Puur, vers en onbewerkt, lekker veel groente, fruit, noten en vis.

Met name vis is een belangrijke! Hierin zit namelijk omega 3 en dit zet de ontsteking in jouw lichaam weer uit. Eet jij 3 tot 4x per week vette wilde vis, dan ben je top bezig! Helaas kom ik daar zelf nooit aan en daarom ben ik fan van het suppleren van een goede omega 3/visolie.
Omdat ik dit zo belangrijk vind bied ik de omega 3 (die ik en mijn gezin ook slikken) aan via mijn website. Omdat er zoveel troep op de markt te koop is, vind ik het zelf echt belangrijk om een goede olie te slikken. De olie die ik gebruik is kwalitatief een topper! Het smaakt niet naar vis, wordt goed opgenomen, is vers en opgebouwd uit de juiste bestanddelen én is niet vervuild.

Liefs,
Mariska

Chat openen
1
💬 Stel een vraag
Hi 👋
Kan ik je ergens mee helpen?