Waarom jij weer aankomt nadat je bent afgevallen….

Ergens in april schiet je waarschijnlijk in de stress….je realiseert je dat het lekkere weer eraan komt. Je bekijkt jezelf in de spiegel en denkt terug aan al dat lekkers wat je de afgelopen maanden weer hebt gegeten. Je baalt van jezelf….begin januari had je jezelf nog zo voorgenomen om weer gezond te gaan eten, maar op dit moment zit je alles behalve lekker in je vel. Laat staan dat je jezelf straks helemaal beach-proof (wat dat dan voor jou mag zijn 😉) op het strand ziet liggen.

Hoe kan het toch, vraag je jezelf af. Vorig jaar zomer ging het zo goed, je at gezond en haalde iedere dag de 8000 stappen. Je zat lekker in je vel en voelde je heerlijk toen je op vakantie ging. Je was trots dat je je doel had bereikt en ging met jouw ideale gewicht (van jou dan hé, die koffer had nog wat overgewicht bleek op het vliegveld) op vakantie.  
Eenmaal op vakantie liet je je volledig gaan. Je had dit wel verdient vond jezelf, je had je doel immers bereikt. Je at alles wat los en vast zat. Heerlijke broodjes in de ochtend, een cocktailtje bij het zwembad, een ijsje tussendoor….
Na de vakantie ging het al niet veel beter. Je doel was weg.…de vakantie was geweest. Waarom zou je nu nog?!

En dat is waar ik het bij heel veel dames, zo vaak mis zie gaan. Je gaat afvallen omdat de zomer eraan komt, je gaat trouwen, je op vakantie gaat, je een nieuwe partner wilt…..noem maar op. Maar zodra de zomer voorbij is en je terugkomt van vakantie, is je doel weg en vaak ook de motivatie om nog gezond te leven. En dat is zo zonde! Tuurlijk komt er altijd weer een nieuw doel, maar hoe fijn zou het zijn als je niet iedere keer opnieuw hoeft te starten met afvallen, gezond eten, voldoende bewegen?!

Mijn advies is daarom focus je niet op de kilo’s die je wilt afvallen, maar focus je op hoe jij je dan voelt. Hoe voel jij je als je lekker in je vel zit? Trots, fit, sexy……het kan voor iedereen anders zijn.

Bedenk eens voor jezelf, hoe voel jij je als je gezond eet, lekker beweegt en jouw kleding weer lekker zit. Probeer het daarna echt van binnen te voelen…dat gevoel….dat is jouw doel!
Iedere keer wanneer jij trek hebt in iets lekkers….adem een paar keer diep in en uit en focus je op het gevoel hoe jij je voelt als jij gezonde keuzes maakt. Je zult merken dat het echt helpt. Voor dat moment én op de lange termijn. Dit gevoel is namelijk niet tijdelijk zoals een vakantie, maar wil je de rest van je leven toch?

Doelen zijn top, maar verander jouw doel van een paar kilo afvallen naar het gevoel wat je wilt hebben. Probeer het eens de aankomende weken, ik ben benieuwd of het ook bij jou werkt!
Laat je het mij weten?

Change your mind and the rest will follow

Wil je meer tips of samen met mij aan je doel werken?
Plan gerust een gratis coaching sessie in. Ik help je graag.
Via onderstaande link, kun je deze inplannen.


Liefs,
Mariska

Chat openen
1
💬 Stel een vraag
Hi 👋
Kan ik je ergens mee helpen?