4 tips voor heerlijke paasdagen én de groenten en fruit van april

Hopelijk heb je heerlijke paasdagen in het vooruitzicht en ga je zo lekker genieten van het paasontbijt.

Ik schuif in ieder geval zo aan voor het ontbijt en vanmiddag gaan we naar familie in Haarlem om daar eitjes te zoeken en gezellig samen te zijn.

Dit soort dagen zijn altijd een feestje, maar ik hoor vaak dat ze toch ook een uitdaging zijn. Het is wel een hele hoop chocola en lekkers waar je weerstand aan moet bieden 😉. Om je daarbij te helpen, heb ik 4 tips voor je om deze paasdagen goed door te komen zodat jij je maandag avond niet ellendig hoeft te voelen omdat je je weer helemaal hebt laten gaan.

  • Bepaal NU duidelijk hoeveel chocolade of ander lekkers je wilt eten tijdens de paasdagen. Door hier nu al over na te denken voorkom je dat je constant de afweging moet gaan maken ‘zal ik wel of toch niet’.
  • Kies kwaliteit boven kwantiteit. Als je ervoor kiest om iets ongezonds te eten, ga dan alleen voor iets wat je een 10 geeft. Geniet er dan ook van en voel je vooral niet schuldig! Tip! Hou je van chocola ga dan voor de pure variant, wanneer je er een paar ongebrande noten bij neemt blijft je bloedsuikerspiegel ook nog stabiel. 
  • Eet bewust en langzaam: Neem de tijd om van elke hap chocolade te genieten en eet langzaam. Door bewust te eten, ben je je meer bewust van je verzadigingssignalen en heb je minder kans om te veel te eten.
  • Merk je dat je toch in de verleiding komt, zoek afleiding. Maak een wandeling, lees een boek, doe een ademhalingsoefening etc…probeer echt je gedachten te verzetten, dat helpt!

Om je na deze paasdagen weer te inspireren tot gezond eten heb ik ook gelijk de groenten en fruit van de maand april voor je!  

Groenten

AardappelenRaapstelen
AndijvieRadijs
BloemkoolRode biet
Groene selderSpinazie
PaddenstoelenUien
PreiWitlof
Raap


Fruit

Mango
Pompelmoes
Rabarber
Sinaasappelen

Wil je meer van dit soort tips? Of ben jij helemaal klaar met al je excuses waardoor het maar niet lukt om écht te gaan voor die gezonde lifestyle? Wekelijks stel ik een aantal gratis coaching sessies beschikbaar. Interesse?
Klik hier om deze aan te vragen

Liefs,
Mariska

Chat openen
1
💬 Stel een vraag
Hi 👋
Kan ik je ergens mee helpen?