Afvallen door minder suikers te eten…is dat dé sleutel tot succes?

De helft van de Nederlanders heeft overgewicht en allemaal….ok laat ik het iets meer nuanceren 😉 de meeste van ons willen het liefste een quick fix om af te vallen. Inmiddels ben je er waarschijnlijk ook wel achter dat dat niet gaat werken. Dat snel afvallen lukt meestal wel, maar het eraf houden dat is een ander verhaal.

Om echt blijvend af te vallen, zal je écht iets aan je lifestyle moeten veranderen. Ik ben daarom ook geen voorstander van een dieet, omdat dit vaak niet vol te houden is. Wanneer je jezelf allerlei beperkingen gaat opleggen ga je er vaak juist alleen maar meer naar verlangen. Maar! Toch ben ik van mening dat het zoveel mogelijk vermijden van bewerkte suikers wel de sleutel tot succes is.
Ik hoor je denken….maar dat is toch nog steeds een dieet?

Allereest een stap terug, wanneer ga je eigenlijk afvallen? Dat antwoord is heel simpel, wanneer je structureel minder energie/calorieën tot je neemt dan je verbrandt. Eet jij structureel 2000 calorieën en verbrand je er 2500 dan zal je afvallen. Simple as that! Dit heeft dus niets te maken met bepaalde voedingscategorieën schrappen. In die zin zal minder suikers eten dus niet automatisch leiden tot afvallen.

Waarom ik dan toch van mening ben dat je door het zoveel mogelijk vermijden van bewerkte suikers/koolhydraten wél de sleutel tot succes in handen hebt zal ik je uitleggen.

Die onweerstaanbare trek in zoetigheid, die constante gedachtes aan eten, moodswings, het niet kunnen stoppen na 1 stukje chocola….het wordt allemaal veroorzaakt door een schommelde bloedsuikerspiegel. Deze schommelingen in je bloedsuikerspiegel kun je zoveel mogelijk voorkomen door bewerkte suikers/koolhydraten te vermijden én wanneer je onbewerkte koolhydraten eet deze te combineren met vezels, vetten of eiwitten.
Heb je die bloedsuikerspiegel eenmaal onder controle dan heb je vanzelf een heel stuk minder trek, verdwijnen je moodswings als sneeuw voor de zon en kun je ook 1 stukje (pure) chocola eten. Hierdoor wordt het volhouden van een gezonde lifestyle zó veel makkelijker met als gevolg…..jep….dat die kilo’s er ook afgaan.

Conclusie, het gevolg van het vermijden van bewerkte suikers/koolhydraten en het op een juiste manier combineren van onbewerkte koolhydraten gaat jou WEL helpen om af te vallen.

Denk jij nu hoe combineer ik die onbewerkte koolhydraten dan?
Wekelijks heb ik een beperkt aantal plekjes beschikbaar voor een gratis 1 op 1 sessie. In deze sessie vertel ik je er alles over. Wil je een gratis sessie inplannen? Klik op onderstaande link, dan spreek ik je snel!

Klik hier voor je gratis sessie
Liefs,
Mariska