Deze groente en fruit eet je in maart

Het is al weer een nieuwe maand….de dagen worden langer en de lente komt eraan! Na al die grijze dagen de afgelopen weken kan ik niet wachten.

Bij een nieuwe maand geef ik je, zoals je van mij gewend bent, weer een nieuw overzicht van de groente en fruit van deze maand. Het leek mij leuk om van iedere categorie er eentje uit te lichten:

En van alle groentes zet ik graag de ‘ui’ in de spotlight💥
Een uitje is makkelijk overal aan toe te voegen. Wij eten het regelmatig door roerbakgroentes, maar ook door de soep of ovengroentes is het altijd lekker. Een paar leuke weetjes over de ui: ze bevatten zwavelstoffen zoals allylsulfide welke de lever helpen bij de dagelijkse taken zoals de ontgifting van afvalstoffen en omzetting van de vrouwelijke hormonen oestrogenen.
Daarnaast is uit onderzoek gebleken dat een ui stoffen bevat die helpen bij het stabiel houden van de bloedsuikerspiegel, oftewel het helpt te voorkomen dat je in een bloedsuikerdip komt.

Van de fruit soorten is de mango mijn favoriet! Heerlijk ook door een salade met kip. Wist je dat er in mango’s protease enzymen zitten die de vertering van eiwitten bevorderen? En ondanks dat er in mango’s suikers zitten, blijkt uit onderzoek dat het toch ook helpt bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. En last but not least….het is ook nog eens goed voor je huid!

Groenten

AardappelenRaapUien
BloemkoolRadijsVeldsla
Groene selderRammenasWitlof
KnolselderRode bietWittekool
PaddenstoelenRode koolWortelen
PastinaakSavooikool
PompoenSchorseneren
PreiSpinazie

Fruit

AppelsSinaasappelen
Mango
Pompelmoes
Rabarber

Wil jij naast groente en fruit tips ook weten hoe je jouw voedingspatroon op orde kunt krijgen. Want van welk ontbijtje worden jouw hormonen eigenlijk blij? Wekelijks stel ik een aantal gratis coaching sessies beschikbaar.

Interesse?
Klik hier om deze aan te vragen

Liefs,
Mariska