Welke deodorant gebruik jij?

Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar de deodorant die je dagelijks gebruikt, kan een grote impact hebben op je hormoonbalans. Veel deodorants bevatten schadelijke chemicaliën zoals parabenen, aluminium en ftalaten, die door je huid kunnen worden opgenomen en in je lichaam terechtkomen.

Deze stoffen kunnen je hormonen overhoop gooien en negatieve gevolgen hebben voor je gezondheid op de lange termijn. Dat wil je niet!

Een van de belangrijkste redenen voor mij om over te stappen op een natuurlijke deodorant is het vermijden van deze schadelijke chemicaliën. Natuurlijke deodorants maken gebruik van ingrediënten zoals kokosolie, baking soda en essentiële oliën om zweetgeur op een veilige en effectieve manier te neutraliseren, zonder je hormonen te verstoren.

Uiteraard is niet alleen het gebruik van een goede hormoonproof deodorant de key om je hormonen in balans te krijgen, maar het draagt zeker bij aan het totaal plaatje. Ik zie het vooral als een kleine maar effectieve stap naar die gezonde lifestyle 😊  

Zelf gebruik ik het merk Loveli voor mijn deodorant, maar er zijn ook andere merken zoals Dr Haushka, Incia en Lois Lee welke top zijn!

Heel benieuwd of jij al een hormoon proof deo gebruik én of je iets aan deze blog hebt gehad, laat je het weten in een DM op Instagram? https://www.instagram.com/jijenjehormonen/

Liefs,
Mariska

Chat openen
1
💬 Stel een vraag
Hi 👋
Kan ik je ergens mee helpen?