Hierom ben ik fan ben van kaneel:

Wanneer je mij al even volgt, weet je dat ik een stabiele bloedsuikerspiegel enorm belangrijk vind in de strijd tegen die irritante trek in zoetigheid.
Dagelijks zie ik mijn praktijk daar de voordelen van en een makkelijke truc die ik altijd iedereen adviseer is het toevoegen van kaneel aan een maaltijd….bijvoorbeeld het ontbijt. Maar waarom kaneel?

Studies wijzen uit dat kaneel helpt bij het stabiliseren van de bloedsuikerspiegel. Het verhoogt de gevoeligheid voor insuline, waardoor de bloedsuikerspiegel wordt gereguleerd. Zelf gebruik ik kaneel bijvoorbeeld over mijn Griekse yoghurt, door een bananenbrood of door de havermout, heerlijk!

Gebruik je regelmatig kaneel, weet dat er twee verschillende soorten zijn. Namelijk Cassia en Ceylon kaneel.

Het  normale kaneel wat je meestal in de supermarkt koopt is Cassia kaneel. Dit kaneel bevat echter hogere niveaus van coumarine, een stof die van nature in verschillende plantensoorten voorkomt en in grote hoeveelheden schadelijk kan zijn. Persoonlijk ga ik daarom altijd voor de Ceylon kaneel, buiten het feit dat ik deze lekkerder vind qua smaak bevat deze minder coumarine als de Cassia kaneel.

De Ceylon kaneel kun je meestal niet in de supermarkt kopen, zelf koop ik het op de markt maar bij een reformzaak of e.d. kun je het ook krijgen.

Ondanks dat ik fan ben van kaneel kun je je waarschijnlijk wel voorstellen dat er meer voor nodig is als een beetje kaneel om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden 😉 en daarom wil ik je heel graag uitnodigen voor mijn gratis online masterclass “Reken in drie stappen af met die constante trek in zoetigheid’

Deze masterclass geef ik op dinsdag 26 maart om 20:00 uur en is geschikt voor jou als jij klaar bent met:

  • Die eeuwige drang naar zoetigheid
  • De hele dag door aan eten denken
  • Iedere maandag weer opnieuw op dieet gaat
  • Moodswings en opgeblazen buik
  • Een halve kledingkast waarvan de helft niet meer past omdat je ieder jaar een beetje zwaarder wordt?

In deze gratis masterclass geef ik jou tips om in 3 stappen af te komen van die eeuwige trek in zoetigheid. Super leuk als je ook komt!

Klik hier om je aan te melden

Liefs,
Mariska