Ik voel mij schuldig na het eten van een reep chocola……..grote onzin, neem gewoon je verantwoordelijkheid!

Voordat je deze blog gaat lezen, alvast een waarschuwing. Misschien is die iets wat confronterend en vind je mij daarna niet zo aardig meer (en dat is uiteraard geen probleem 😉) maar in de podcast die ik onlangs opnam met Mariska van der Hiele deed zij een uitspraak welke ik zó treffend vond, dat ik hem graag hier ook met jou wil delen.

Mariska is spiritueel leider en coacht dames om uit hun hoofd te gaan en meer in verbinding te komen met zichzelf. De podcast sloot zij af met:

Schuldgevoel is nog nooit ergens goed voor geweest, het enige wat je hebt te doen is verantwoordelijkheid nemen. Zet jij je schuldgevoel om in verantwoordelijkheid, dan ben je van het schuldgevoel af…tenzij je schuldig bent, ook dan moet je je verantwoordelijkheid nemen.

Lees bovenstaande zin eens twee keer door en betrek hem dan eens op je eigen situatie. Wat voel je dan? Neem jij je verantwoordelijkheid of voel je je vooral schuldig?

Zelf voelde ik mij jarenlang schuldig omdat het maar niet lukte om die goede voornemens vol te houden. Keer op keer startte ik op maandag met gezond eten en meestal op woensdag ging het al fout. Tuurlijk waren er altijd momenten waarop ik er zó klaar mee was dat ik wél die verantwoordelijkheid nam, maar dat deed ik dan vaak veel te rigoureus. Ik raakte geen snoepje of stukje chocola aan en had ik mijn doel bereikt (lees het juiste getal op de weegschaal) liet ik alle regels weer los en begon het hele circus weer overnieuw.
Ik liet het nooit heel ver komen als we kijken naar het getal op de weegschaal, die verantwoordelijkheid nam ik wel. Maar de verantwoordelijkheid om naar de juiste manier op zoek te gaan weer niet….ik deed iedere keer hetzelfde waardoor de frustratie en het schuldgevoel zich opstapelde.

Dagelijks spreek ik dames die dolgraag af willen van die constante trek in zoetigheid én toch hoor ik ook regelmatig excuses als: het komt nu niet uit om ermee aan de slag te gaan, ik probeer het zelf nog wel even etc. Wat zou er gebeuren als deze dames écht die verantwoordelijkheid namen?

Geen tijd, dan zorg je daarvoor. Iets minder Netflixen scheelt al een hele hoop en laten we eerlijk zijn uiteindelijk moet je toch eten. Het zelf proberen? Waarom zou het deze keer wel lukken als het de 1001 pogingen daarvoor ook niet is gelukt? Het enige wat je hoeft te doen is verantwoordelijkheid te nemen en de juiste stappen te nemen om nu ECHT te gaan voor die gezonde lifestyle waarbij je geen constante trek meer hebt in zoetigheid en eindelijk afscheid kunt nemen van dat schuldgevoel dat iedere keer weer opspeelt als je een reep chocola eet.

Mijn vraag aan jou:
Blijf jij je schuldig voelen of neem jij je verantwoordelijkheid?
Ga je voor dat laatste, dan help ik je graag op weg!

Wekelijks stel ik een aantal gratis sessies beschikbaar waarin ik jou mijn tips geef om aan de slag te gaan met je hormonen en voorgoed af te rekenen met die constante drang naar zoetigheid. Interesse? Vraag via onderstaande link de sessie aan:

https://jijenjehormonen.nl/gratis-sessie/Chat openen
1
💬 Stel een vraag
Hi 👋
Kan ik je ergens mee helpen?