Geen trek in de ochtend? Dit kan de reden zijn….

Waar de ene persoon in de ochtend op staat met trek, moet de andere persoon er niet aan denken om iets te eten.

Het wel of geen trek hebben in de ochtend kan een hormonale oorzaak hebben én in deze blog geef ik je 3 mogelijke redenen van het geen honger hebben in de ochtend:

Je hebt de avond ervoor te veel of te laat gegeten
Heb jij na 20:00 uur nog behoorlijk gesnackt of heb je veel eiwitten of vetten gegeten tijdens het diner, dan kan het zijn dat je daardoor in de ochtend geen trek hebt. Eiwitten en vetten zorgen er namelijk voor dat het hormoon grehline een signaal krijgt dat je voldoende hebt gegeten. Als je een behoorlijke maaltijd (later) op de avond hebt gegeten kan dit dus nog doorwerken in de ochtend erna. 

Stress en emotionele factoren
Stress en andere emotionele factoren kunnen de trek in eten beïnvloeden. Ervaar jij veel stress dan kan jouw lichaam in de ‘vecht of vlucht’ modus terecht komen. Waar de ene persoon hier juist door gaat eten, heeft de andere persoon helemaal geen trek meer. Heb jij het idee dat jouw eetlust hierdoor gestuurd wordt? Ga dan aan de slag met de oorzaak van de stress.

Je bent aan het ovuleren

Rondom je eisprong neemt het vrouwelijk hormoon oestrogeen toe, dit hormoon kan de eetlust onderdrukken waardoor je dus ook in de ochtend minder trek kan hebben.

Heb jij in de ochtend geen trek en eet je daardoor later? Dat is voor de meeste personen geen probleem. 

Wanneer ik adviseer om wel te ontbijten? Wanneer jouw lichaam daarom vraagt, ga het dan vooral niet forceren en heb je trek éét dan ook gewoon.
Rondom je menstruatie (de week ervoor en gedurende de menstruatie) zou ik wel voor een ontbijt kiezen, dit omdat jouw lichaam in deze periode wat harder aan het werk is en ook de energie in de ochtend kan gebruiken. 
Ervaar je veel stress, ook dan zou ik in de ochtend ontbijten. 

Ennnn sla je het ontbijt over? Let er dan wel op dat je voldoende aan voedingstoffen en calorieën gedurende de dag eet. Eet je namelijk te weinig dan gaat je lichaam vasthouden en zal je aankomen (of val je niet af mocht je dit wel willen).

Heb je nog vragen over deze blog? Stuur mij gerust een PB op Instagram.

Liefs,
Mariska