Groente en fruit mei

Nog een paar dagen en dan is het al weer mei!

En zoals je van mij gewend bent, krijg je weer een overzicht van de groente en fruit van de nieuwe maand. En ik heb ze zelf nog niet gegeten dit jaar, maar dit vind ik echt wel een seizoen groente ……. namelijk de asperge! 

T/m juni zullen de asperges weer volop te verkrijgen zijn, wist je dat ze zelfs tot de superfoods behoren? Een aantal weetjes over de asperge:

  • In Nederland worden er witte en groene asperges geteeld, de witte variant is wit omdat ze geen daglicht hebben gezien. 
  • Asperges zitten boordevol vitamines en mineralen, denk bijvoorbeeld aan vitamine C, K en B maar ook mineralen als magnesium en kalium. 
  • In asperges zit glutathion, wat weer een krachtige ontgifter is en bijvoorbeeld de lever een handje helpt om je afvalstoffen af te voeren maar ook om de vrouwelijke hormonen oestrogenen in de lever om te zetten
  • Je kunt de asperge rauw eten, ze bevatten dan zelfs de meeste voedingsstoffen. Heb je gevoelige darmen, doe dit dan niet en kook ze liever. 

Groenten

AndijviePaddenstoelen
AspergesPrei
BloemkoolRaap
DoperwtjesRadijs
Groene selderSpinazie
KoolrabiSpitskool
KropslaUi en wortelen

Fruit

Aardbeien
Pompelmoes
Rabarber
Sinaasappelen


Heel benieuwd welke groente en fruit jij deze maand gaat eten! 
Misschien heb je wel een lekker asperge recept? Deel het vooral op social media en tag mij even, vind ik super leuk!

Tip!!!
Vanaf a.s. donderdag start ik een ware podcast 7-daagse waarin ik 7 dagen lang ONWIJS leuke gasten ga interviewen. Wil je niets missen? Abonneer je dan alvast op mijn podcast, zodat je een melding krijgt zodra er een aflevering online komt 🙂

Klik hier alvast voor mijn podcast 🙂

Liefs,
Mariska