Hoe vroeg opstaan het verschil kan maken voor het verloop van je hele dag….

Afgelopen week deed ik mee aan het ‘Gouden uur’ van Frank Boon. Toen ik dit deelde op mijn Instagram, kreeg ik gelijk een aantal vragen…wat is dat precies?

Met ruim 80 andere ondernemers kwam ik drie ochtenden online tussen 06:30 – 07:30 uur (ja echt…zo vroeg haha!) om een sessie van Frank te volgen. Wat we deden? Mediteren, visualiseren, fysieke oefeningen, in een journal schrijven, een boek lezen….. Het was onwijs divers, maar allemaal met als doel om de dag zo goed mogelijk te starten. 

Mijn ervaring
Ja, het was vroeg. Maar als je mij een beetje kent dan weet je dat ik altijd vroeg opsta, dus dat was niet echt een probleem. Wel moest ik nu wat andere dingen regelen. Zo maak ik Kyra altijd wakker om 7 uur, dat moest manlief nu even overnemen. Ontbijt maken, hond uitlaten? Die taken werden even anders verdeeld. Wat dat betreft vergde het wat aanpassingen, maar het was het waard. Want jeetje, hoe fijn is het als je je dag vol energie begint en even de tijd hebt gehad om je op de juiste dingen te focussen in plaats van gelijk ‘aan’ te staan en gelijk in de actiestand te gaan. 

Ga ik dit volhouden, ja zeker! Over de invulling ben ik alleen nog niet uit. Zo werd ik tijdens de sessies ook geïnspireerd door ‘the 5AM club’. En ik hoor je denken….5 uur uit je bed? Yep…het is wetenschappelijk bewezen dat daar enorme voordelen aan zitten. Voor nu heb ik vrijdag het boek binnen gekregen met alle ins en outs over ‘het 5 uur opstaan’. Daar ga ik mij eerst in verdiepen….en dan zou het zomaar kunnen dat ik je voortaan om 5 uur ga mailen 😉 Keep you posted!

Overigens zitten er dus aan vroeg opstaan een hoop voordelen, ook voor je hormonen! Dit zijn er een paar:

  • Verhoogd energieniveau: Door ‘s morgens op natuurlijke wijze cortisol aan te maken, kun je voorkomen dat je je de hele dag lang traag en vermoeid voelt
  • Verbeterde mentale helderheid: Mediteren en visualiseren in de ochtend kan je geest helder maken en door te visualiseren zet je direct een positieve toon voor de dag
  • Verbeterde creativiteit: Vroeg opstaan kan je een kans geven om te brainstormen en de dag te plannen voordat de afleiding van werk, kids of sociale media begint
  • Beter tijdmanagement: Door een voorsprong op de dag te nemen, kun je je taken beter prioriteren en daardoor je tijd optimaal benutten.
  • Minder stress: Vroeg wakker worden kan je een gevoel van kalmte en controle geven, waardoor je beter voorbereid voelt op welke uitdagingen dan ook die op je pad komt.

Genoeg voordelen om het een kans te geven toch?!
Heel benieuwd of jij al iets van een ritueel hebt in de ochtend, zoals bijvoorbeeld een meditatie of in een journal schrijven. 
Laat je het weten in een DM op Instagram?

Meer van dit soort tips?
In mijn wekelijkse podcast Jij en je hormonen deel ik iedere donderdag van alles over hormonen, mindset, bewegen maar ook mijn ervaring uit mijn praktijk. Super leuk om je daar ook terug te zien!

Chat openen
1
💬 Stel een vraag
Hi 👋
Kan ik je ergens mee helpen?