Met deze superfoods kom jij Blue Monday wel door!

Blue Monday…..heel eerlijk vind ik het een beetje onzin zo’n dag en heb ik er dan ook weinig mee. Ik denk altijd, als je maar vaak genoeg zegt dat het vandaag (of welke dag dan ook) de meest depressieve dag van het hele jaar is, dan wordt het dat vanzelf. Dus daar doe ik niet aan.

Maar omdat ik wel een paar superfoods voor je heb die top zijn om je humeur en energieniveau te verbeteren wil ik deze toch met je delen. Want mocht je een beetje mee worden gesleept in de sfeer van Blue Monday dan komt het hiermee vast goed 😉

Pure chocola
Ok, dit is toch wel mijn nummer één super food hoor! Pure chocola, ik hou ervan!
Pure chocola zit boordevol antioxidanten, ijzer, magnesium, chroom, mangaan, zink, vitamine C en nog veel meer. Daarnaast bevat het ook tryptofaan wat bijdraagt aan een goed humeur!
Tryptofaan is belangrijk voor de productie van serotonine en die zorgt weer voor vermindering van angst en heeft op onze hersenen hetzelfde effect als een goede verliefdheid.  

Goijbessen
Gojibessen worden in de traditionele Chineeskunde vaak gebruikt om het lichaam weer in balans te brengen. Ze zijn erg goed voor je gezondheid, zo zijn ze belangrijke antioxidanten, versterken ze het immuunsysteem, hebben ze een anti-aging effect en hebben ze een gunstige werking op het zenuwstelsel. Ik doe ze zelf vaak door mijn Griekse yoghurt, heerlijk!
Chiazaad
Ook dit doe ik vaak door mijn ontbijt. Chiazaadjes zitten namelijk boordevol vezels waardoor ze super verzadigend werken. Naast vezels zitten er ook eiwitten, kalium, calcium, vitamine C en nog heel veel meer in. Een echte superfood dus!


Maca
Maca is oorspronkelijk een wortel uit Peru, maar is voornamelijk in poeder vorm te krijgen. Deze poeder kan helpen om de hormonen weer in balans te brengen maar kan ook helpen bij PMS klachten. Maca helpt daarnaast om je stressniveau te verlagen en geeft je lichaam weer energie. Je kunt het toevoegen aan je havermout ontbijt, door smoothies of een sapje.


Heel benieuwd of jij al één van deze superfoods eet óf nu gaat eten!
Laat je het weten in een DM op Instagram?

O’ja….enneh succes vandaag! 😜

Liefs,
Mariska

Chat openen
1
💬 Stel een vraag
Hi 👋
Kan ik je ergens mee helpen?