Omega 3, waaraan moet een goede omega 3 voldoen en waarom heb je het eigenlijk nodig? Plus een toffe WIN actie!

Regelmatig krijg ik de vraag waaraan een goede omega 3 moet voldoen. Niet zo gek ook, want er zijn zoveel verschillende aanbieders van omega 3. Helaas wordt er ook een hoop troep verkocht en daarom heb ik een overzicht voor jou gemaakt met punten waaraan je een goede omega 3 kunt herkennen. En ik sluit hem af met een MEGA leuke winactie. Lees snel verder.

Maar first things first……w𝘢𝘢𝘳𝘰𝘮 𝘩𝘦𝘣 𝘫𝘦 𝘰𝘮𝘦𝘨𝘢 𝟹 eigenlijk 𝘯𝘰𝘥𝘪𝘨?
Ons lichaam maakt zelf geen omega 3 aan en dat is jammer 😉 want voor een gezond lichaam hebben we het namelijk wel nodig. Eet jij geen 4x per week een vette wilde vis of slik je geen hoogwaardig omega 3 supplement dan heb jij een 𝐭𝐞𝐤𝐨𝐫𝐭 aan omega 3. Zo’n tekort kan leiden tot laaggradige ontstekingen, wat eigenlijk een sluimerende ontsteking is en je in eerste instantie niet zoveel van merkt maar wel kan leiden tot een chronische ziekte. Wist je dat bijna 60% van de mensen in Nederland een chronische ziekte heeft, waarvan 95% wordt veroorzaakt door een laaggradige ontsteking? Mega belangrijk om te voorkomen dus!!

Een tekort aan omega 3 kan daarnaast ook leiden tot allerlei hormonale klachten. Die eeuwige trek in zoetigheid bijvoorbeeld? Ook deze zal afnemen als jij geen omega 3 tekort hebt. Omega 3 zorgt namelijk voor soepele cellen waardoor de insuline gevoeligheid van je cellen zal verbeteren (hierdoor zal je een stabielere bloedsuikerspiegel ervaren waardoor je o.a. minder dips zal hebben).
Die soepele cellen zullen er ook voor zorgen dat je beter je voedingsstoffen opneemt en als jij dan met al je goede voornemens gezonder bent gaan eten, kunnen die voedingsstoffen maar beter goed worden opgenomen toch?!? 😉.

Is het dan een wondermiddel? Nee, uiteindelijk draait het om het totaalplaatje natuurlijk. Gezonde voeding, voldoende bewegen, stress beperken….het hoort er allemaal bij. Maar, omega 3 is in mijn ogen zeker een waardevolle toevoeging en één van de belangrijkste supplementen welke je zou kunnen nemen.

Waar moet een goede omega aan voldoen?

Ga voor een vloeibare olie i.p.v. een capsule
Tip! Gebruik je een capsule, knip deze eens door en kijk en ruik wat erin zit. Stinkt de olie naar vis, dan is deze geoxideerd en ranzig. Deze capsule doet meer kwaad dan goed, in de prullenbak dus ermee 😉

Check de waardes DHA en EPA
De DHA moet hierbij hoger gedoseerd zijn dan de EPA. Hieraan kun je namelijk zien of de gehele vis is gebruikt of alleen de vitale delen waar juiste de meeste DHA in zit. DHA is goed voor je ogen, celmembraan en je brein. Je lichaam kan zelf DHA omzetten naar EPA.

Check de ingrediëntenlijst
Het is belangrijk dat er vitamine D2 of D3 is toegevoegd. Vitamine D zorgt namelijk voor een goede opneembaarheid van de omega 3. Staat dit niet op de verpakking? Dan ‘dweil je met de kraan open’ omdat de omega 3 niet goed wordt opgenomen. Zonde!

Meten is weten
Ga jij voor een optimale gezondheid? Kies dan voor een omega 3 waarbij je ook daadwerkelijk kunt testen hoeveel omega 3 jouw lichaam nodig heeft.

Jaaaaa en om gelijk goed van start te gaan heb ik een mega toffe WIN actie speciaal voor jou!🎉🙌🎉

Want deze week ga ik twee omega 3 testen t.w.v. € 85,00 weggeven.
Met deze test kun jij zien of jij een omega 3 tekort hebt én wat de verhouding is tussen omega 6 en omega 3 (oftewel in hoeverre heb jij laaggradige ontstekingen).

Dit zijn de voorwaarden van de actie:

·        Volg mijn account op https://www.instagram.com/jijenjehormonen/

·        Like de post op Instagram (over omega 3, de laatste post)

·        Tag je vriendin, moeder, collega, zus of wie dan ook die je deze test ook gunt

·        Deel deze actie in je stories

Op zondag 14 januari maak ik de winnaar op Instagram bekend!
Super leuk als je ook meedoet!😍​

Liefs,
Mariska