Stap eens uit je comfort zone…..

Wanneer is de laatste keer geweest dat jij iets deed wat je ergens best een beetje spannend vond? Iets wat je normaal gesproken nooooit zou doen?

Grote kans dat dit al even geleden is en dat is ook niet zo gek.
Ons brein houdt van vaste patronen, vaste gedachten en gedragingen. Ga je uit je comfortzone dan is dat voor veel van ons eng. Zolang we ons in onze comfort zone bevinden is alles namelijk heerlijk veilig, we weten wat we kunnen verwachten en hoe we hierop moeten reageren. Dus tja….waarom zou je dan die veilige haven verlaten zou je denken? Maar….

Wanneer je te lang in je comfort zone blijft, kun je dit als een sleur gaan ervaren. Je wordt niet meer uitgedaagd, je verlegt je grenzen niet meer…….oftewel het kan nogal een saaie bedoening worden. En dat wil je niet 😉

Doe jij regelmatig iets buiten je comfort zone, dan zul je merken dat dit iets met jou doet in positieve zin. Je boost je hormonen, het geeft je meer zelfvertrouwen, trots en je energielevel schiet omhoog.

Ik wil jou uitdagen om deze week iets buiten je comfort zone te gaan doen. Dat kan van alles zijn, iets kleins iets groots alles is prima! Zolang je maar iets doet wat je normaal gesproken niet zo snel zou doen.  

Ben je op vakantie, ook daar kun je deze opdracht prima doen!
Zo las ik vorig jaar in de Linda over allerlei mooie hikes door de bergen op Ibiza. Ons favo vakantieland 😊 Normaal gesproken zijn wij meer van het zwembad, hippiemarktjes en het strand maar dit zag er toch wel gaaf uit.

Manlief was in eerste instantie toch wat minder enthousiast over de berg Sa Talaia die ik had uitgekozen. Want tja….moeten we dat wel doen met deze temperaturen? 475 meter omhoog wandelen is niet niks hé, we hebben vakantie toch?! Gelukkig was Kyra wel enthousiast en daarom zijn we op een ochtend toch met z’n 3-en héél vroeg vertrokken om die berg op te klimmen.
Onderweg was het pittig, behoorlijk pittig kan ik wel zeggen. Iets met bloed, zweet en tranen en meerdere keren kreeg ik de blik….dit doen we nooit meer!
Maar eenmaal boven, was het uitzicht adembenemend en dat gevoel dat we toch hebben doorgezet, iets hebben gedaan wat we nog niet eerder hebben gedaan was zo fijn!! Kyra vond het een van de hoogte punten van de vakantie (letterlijk en figuurlijk) en voor dit jaar hebben we alvast een andere berg uitgekozen…dat zegt genoeg toch…hihi😉

De foto bovenaan dit blogbericht was het uitzicht, geweldig toch!

Life begins at the end of your comfortzone

Laat je mij weten in een DM via mijn socials wat jij gaat doen buiten jouw comfort zone?
Heel benieuwd!

Liefs,
Mariska

Chat openen
1
💬 Stel een vraag
Hi 👋
Kan ik je ergens mee helpen?