Vlieg jij regelmatig rond op je bezemsteel? Check je voedingspatroon eens!

In eerste instantie sta je er misschien niet eens bij stil, maar wist jij dat je voeding invloed heeft op je humeur? Dat je darmen je tweede brein worden genoemd, is dan ook niet voor niets!
Je voeding en daarmee de gezondheid van je darmen bepalen dan ook mede hoe jij je voelt.

Serotonine is een belangrijke neurotransmitter en verantwoordelijk voor je geluksgevoel, het vergroot je zelfvertrouwen en kan je slaap verbeteren.  Wist je dat 95% van de serotonine wordt aangemaakt in de darmen? Serotonine wordt gemaakt vanuit het aminozuur (eiwit) tryptofaan. Omdat ons lichaam tryptofaan niet zelf kan aanmaken moet je het vanuit voeding binnenkrijgen. Eet je een te lange periode te weinig aan eiwitten, dan kun je een serotonine tekort krijgen. Dit kan weer leiden tot depressies, verminderd geheugen, slaapproblemen, overgewicht etc.

Wat je eet is dus van grote invloed op hoe jij je voelt. Sterker nog, er is zelfs aangetoond dat sterk bewerkte voeding welke veel geraffineerde koolhydraten en suikers bevatten neerslachtigheid en depressieve gevoelens kunnen verergeren.  

In mijn praktijk hamer ik er dan ook altijd op dat je je voeding vooral moet gaan zien als je brandstof, oftewel je lichaam voeden in plaats van vullen! Zie je voeding niet als….word ik er dik van of niet…maar zie het als een brandstof voor je lichaam. Je darmen zullen je dankbaar zijn en jij uiteindelijk uit, want van goede voeding ga jij je dus écht lekkerder voelen.

Vind jij het moeilijk om gezonde maaltijden samen te stellen? Is variëren al helemaal iets waarvan jij denkt, help?!? Dan heb ik iets leuks voor jou!

Op zondag 25 februari om 20:00 uur geef ik weer een online masterclass. In deze masterclass vertel ik jou wat je hormonen te maken hebben met die eeuwige trek in zoetigheid én geef ik jou de eerste tips om aan de slag te gaan met je hormonen.
Deze masterclass is geschikt voor jou als:

  • Jij klaar bent met die eeuwige trek in zoetigheid
  • Af wilt van die constante stemmetjes die roepen om die reep chocola
  • Iedere maandag opnieuw op dieet gaat en daar he-le-maal klaar mee bent
  • Wilt gaan voor die gezonde lifestyle en daar graag de eerste tips & tricks voor wilt hebben

Aanmelden voor de masterclass doe je hier:
Meld je hier aan voor de masterclass

Liefs,
Mariska

Chat openen
1
💬 Stel een vraag
Hi 👋
Kan ik je ergens mee helpen?