Wil jij meer energie? Eet dan niet de hele dag door!

Uuuhhh die motor moet toch blijven branden hoor ik je nu denken 😉
Daarom moet je toch juist om de paar uur iets eten?

Zelf heb ik het ook jaren lang gedaan, constant een snack tussen mijn maaltijden door. Het liefste iets van een lekkere reep, want daar kreeg ik ook nog een boost aan energie van.
En toch zijn wij evolutionair niet gemaakt om de hele dag door te eten. We zijn gemaakt om in schaarste te leven. Uren, soms dagen niet eten….dat kan ons lichaam gewoon. Don’t worry, je hoeft van mij niet een paar dagen niet te eten.

Maar voor de meeste mensen is het NIET goed om de hele dag door te eten. Veel beter kun je kiezen voor 3 goede maaltijden zonder tussendoortjes. Dit betekent niet minder eten, maar wel minder vaak.

Eet jij de hele dag door, dan zijn dit de nadelen:

  • Door constant te eten staat je lichaam de hele dag door aan, wat enorm veel energie kost. Zonde want deze energie kan je lichaam niet voor andere processen gebruiken.
  • Eet je de hele dag door, dan zal je bloedsuikerspiegel constant schommelen. Hierdoor krijg je meer trek waardoor je nóg meer wilt eten. Dit is vaak een oorzaak van overgewicht.
  • Die schommelende bloedsuikerspiegel is er trouwens ook de oorzaak van dat die hormonen uit balans gaan en dat is nou juist wat je niet wilt 😉cravings, energie dips, moodswings, slecht slapen het komt hier door.

Mijn advies, ga voor 3 goede maaltijden per dag. En onthoudt, minder vaak is niet minder aan calorieën.

Heel benieuwd hoeveel eetmomenten jij hebt.
Laat je het weten in een DM op Instagram?

Liefs,
Mariska